onsdag den 20. april 2011

Gratis laksefiskeri i Gudenåen.

 Høj sol over Gudenåen og gratis laksefiskeri. Ja, det lyder nærmest for godt til at være sandt, men det er det ikke! Det er en gammel lov, Gudenåloven, som giver mulighed for at fiske frit fra Randers Bro og indtil Frisenvold laksegård - se linket: www.dagkort.dk/?p=assoc&assoc=56. Husk statsfiskekortet.

Bjarke og jeg udnyttede denne mulighed i går, tirsdag den 19. april. Høj sol og varmt april vejr gjorde det til en sand fornøjelse, at gå ved åen. På dette stykke af Gudenåen er åen en bred og dyb flod, hvor det kan være svært at se de mulige standpladser for laksen. Der er dog de klassiske steder, som hvor åen slå et stort sving. Her graver åen sig ind i brinken og skaber dybe huller - de såkaldte pools. Disse steder skal gennemfiskes ekstra grundigt, da det ofte her laksen står og venter på mulige fødeemner. Da laksen står dybt i åen, er det vigtigt at fiske opstrøms. Dvs. at man kaster sit blink eller spinner diagonalt op mod strømmen og spinner den langsomt ind, så den når ned mod bunden, hvor fiskene står. En god spinner til dette fiskeri er den klassiske Meps spinner i størrelse 4 eller 5. Spinnebladet kan være guld-, bronze- eller sølvfarvet. En anden effektiv måde skulle være medefiskeri med skalrejer. Jeg har ikke prøvet denne metode endnu, men det ser spændende ud. Jeg har på Grejbiksens hjemmeside læst følgende beskrivelse af denne fiskemetode: http://www.grejbiksen.dk/grejbiksen_nyheder.asp?PID=167

Hvordan gik det så med vores fisketur? Laks blev der ikke noget af, men en mindre aborre valgte at bide på Bjarkes store Meps 5 spinner - utroligt at den kunne bide over krogen;-) Næste gang tror jeg vi vil prøve stykket ved Langå. Her skulle mulighederne være bedre, men det koster også 125 kr. for et dagkort.

Bedste påske hilsner.
Mads      

Ingen kommentarer:

Send en kommentar